İnsanların yaşamında sürekli olarak teknolojinin gelişmesine istinaden ortaya çıkan olgular var. Bunun yanında yeni dünya düzeninde gereksinimler de değişmiş durumdadır. Her ne kadar global bir dünya düzeni olsa da yine de insanların her şeyi bilmesi mümkün değildir. Yine bu küresel dünya düzeninin insanların karşısına çıkardığı yeni yeni olgular var ki bunlardan bir tanesi de özellikle iş yaşamı için hayati önem taşıyan  ithalat-ihracat yazışmaları günümüzde olmazsa olan durumlar arasında geliyor.

İthalat İhracat Kavramı Nedir?

Bilmeyenler açısından ithalat-ihracat yazışmaları olgusundan önce ithalat ve ihracat kavramların açıklamak gerekir ise en basit ifade ediş biçimi ile ithalat bir ülkede olan kişilerin kurumların yurt dışından mal getirtip bunu iç piyasaya satmasıdır. Bir diğer kavram olan ihracat ise bunun tam tersidir. Ülkemizde üretilen iç piyasa ürünlerinin yurt dışındaki ülkelere satılmasıdır. Genel olarak bu iki kavram dış ticaret olarak adlandırılır. Bu alanda olan yazışmalarda gerek Türkçeden ilgili ülkenin diline, gerek o ülkenin dilinden Türkçe diline çevrilmesi ve resmi yazışmaların yapılması biçimindedir.

İthalat İhracat Yazışmalarının İncelikleri 

İthalat-ihracat yazışmaları sıradan bir çeviri işinden çok daha başka olan bir iştir. Kendi içinde çok ciddi incelikleri vardır ve herkesin yapabileceği bir iş değildir. Tam anlamı ile bir uzmanlık alanıdır. Böylesi bir işin yapılabilmesi için mutlaka dış ticaret mevzuatlarına, yasal süreçlere hâkim olmak gerekir. Zira bu alanda insanların karşısına çıkan çok teknik kavram vardır. Otonom bir çeviriden çok daha fazlasını gerektiren bir olgudur. O yüzden mutlaka alanında uzman kişilerin doğru bir biçimde çeviri yapması gerekir.İşte firmamız bu alanda tam anlamı ile yetkin bir firmadır.

Bu alanda uzman olan kişiler ihracat ve ithalat yazışmalarını hangi ülkenin dilinde gerekli ise gerçekleştirir. Bunun yanında ücret olarak da rakamlarımı son derece uygundur. Profesyonellikten ödün vermeden kurumsal bir anlayış ile hizmet verir. En ufak noktasına virgülüne kadar dikkatli bir biçimde yazışmaları yapar. Bilgi güvenliğine dikkat eder ve bu noktadan asla ödün vermez. Tüm kurallara kaidelere uygun olarak yazışmaları gerçekleştirir.

BİZİ ARAYIN!

 

AİSİ Tercüme Bürosu; kişi, kurum ve kuruluşların tüm tercüme gereksinimlerini karşılayabilen altyapıya sahiptir. Her türlü soru ve görüşleriniz için bizi 7/24 arayabilirsiniz.